Az online nyelvoktatás térhódítása óriás léptekkel halad előre, ehhez már hozzászoktunk. Mi azonban ehhez képest is innovatív képzésformát ajánlunk: a blended online nyelvi tréninget, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyelvtanulóink körében. De mi is ez, és miért olyan kedvelt nyelvtanulási mód?

A blended online nyelvi tréningben az e-learning lehetőségeket ötvözzük az online nyelvoktatás módszerével, a legkülönfélébb témákban, mint pl. home office nyelvezet, prezentációk, online meetingek, üzleti levelezés és hasonlók.

A program egy 3 hetes közös utazás az adott témában,
részben otthoni felkészüléssel, fűszerezve félnapos online tréninggel,
és tréneri utánkövetéssel

De lássuk, hogyan is zajlik? Nyelvi tréningünk, csakúgy, mint egy bármely konditermi tréning, 3 részből tevődik össze:

  1. Az első lépés a bemelegítés: egy héttel a tréning előtt a résztvevők hozzáférést kapnak az adott témához kapcsolódó e-learning anyagainkhoz, amelyekkel ráhangolódnak a tréningre, saját tempóban, otthonuk biztonságában felfedezik a kifejezéseket, amelyeket gyakorolni, alkalmazni fogunk az online tréning alkalmával. Tréner szemmel nézve, ennek van egy hozzáadott, nagyon is fontos értéke az említetteken kívül. Tudjuk, hogy beszélni nehéz, különösen, ha improvizálni kell. A tapasztalatom az, hogy a tréning során a résztvevők sokkal bátrabban, magabiztosabban szólalnak meg, hiszen a nyelvi elemekkel már megismerkedtek, ami nagyban hozzájárul az önbizalmukhoz.
  2. A ráhangoló önálló felkészülést követi félnapos online tréningünk, vagyis az edzés maga: a már megismert kifejezéseket érdekes tréning feladatokon és szituációkon keresztül gyakoroljuk, rögzítjük, aktivizáljuk, játszunk, nevetünk, élvezzük, hogy valós beszédhelyzetben is használni tudjuk a tanultakat, és persze sok újat is tanulunk. Célunk kifejezetten az, hogy a résztvevők ezt a hasznos nyelvi eszköztárat a mindennapi munkájuk során is elővegyék, és magabiztosan alkalmazzák majd.
  3. És itt még nincs vége a közös kalandunknak! Az online tréninget követően további e-learning anyagokat küldünk a további gyakorláshoz, miközben a tréner elérhető, ha szükség lenne a segítségére. Az újabb izgalmas anyagok, videok, linkek mélyítik, bővítik ismereteiket, miközben játékos formában ismételnek is, hosszú távon rögzítik a tanultakat, wow-élményt adnak, ami az idegennyelv használat sikerének a titka.A 3. hét végén hasznos tippeket, videókat, és kifejezés listát is küldünk, mintegy levezetésként.

S hogy mit visznek haza a résztvevők? Az új tudásanyag mellett sikerélményt, erősödő nyelvi magabiztosságot, egy online együtt töltött fél nap minden derűjét és vidámságát… s hogy mit lát ebből a nyelvi tréner? Abban a pillanatban, amikor a tanulás folyamata a kötelező feladatból élvezetes dinamikus, energiákkal teli folyamattá, kellemes időtöltéssé, sikeres nyelvi szereplés színhelyévé válik, ott kezdődik valódi, és hatékony nyelvtudás.

Blended képzéseink itt érhetőek el: https://juve.hu/nyelvi-treningek/nyilt-blended-treningprogram/

Vissza a bejegyzésekhez

Előző post

A képzések 98%-a online: tapasztalatok a képzőtől

Az online nyelvoktatás térhódítása óriás léptekkel halad előre, ehhez már hozzászoktunk Mi azonban ehhez képest is innovatív...