Egész életünkre hatással van a Pygmalion effektus, vagyis az önmagát beteljesítő jóslat. A felnőttképzésben kell átfordítani legtöbbször a gondolkodást.

Miért van az, hogy a külföldi hívások láttán, vagy egy nemzetközi meeting szervezésénél, egy „nem” vélemény közlésénél sokan feszültté válnak, nem szívesen vesznek részt a folyamatban, megterhelőnek, stressznek érzik a feladatot?

A helyzet az, hogy például az idegen nyelvhasználat idegességet, kellemetlen érzetet vált ki azokban, akik az iskolapadban tanulták a nyelvet és nem volt módjuk próbára tenni magukat anyanyelvi környezetben. Ugyanígy lehetnek sokan egy prezentálással, nyilvános megszólalással, ha nem volt alkalmuk gyakorolni, pozitív megerősítést szerezni.

A munkáltatók álma az, hogy mindenki flottul mer megszólalni és gördülékenyen megy a munka a nemzetközi porondon is. Maradva a nyelvtanulás példájánál, nem csak az üzletkötők vagy vezetők feladata lenne a társalgás, hanem valamennyi munkaterületen, mindenki a maga szintjén, de merne megszólalni – egy mosoly kíséretében-. Egy kedves üdvözlet, egy rövid üzenet átvétel könnyen megtanulható formulák, ha nem félünk hangosan is kimondani és nem félünk a másik fél reakciójától. Micsoda változás lenne!

Miért záródnak be az ajtók mégis és miért járunk évről évre újrakezdő tanfolyamra?

A kulcs nem a nyelvismeret vagy a tanulási képességek hiányában van.

Az önbizalmat legtöbbször már gyerekkorban elveszítik sokan, ha olyan módszerekkel találkoznak, ahol a tanulás egy stressz helyzet, egy negatív élmény.
Negatív az élmény például, ha a tanár nem bátorított, nem dicsért, nem vette észre az apró lépéseket.  Valahol így veszítettük el az önbizalmunkat legtöbben.

„Ha így folytatod, meg fogsz bukni”

„Nyögd már ki, amit mondani akarsz”

„Csak félig van kész a lecke, 1-es”

Felnőttként hatalmas munka és energia árán lehet csak leküzdeni ezeknek a szavaknak a romboló hatását. A jó hír az, hogy le lehet küzdeni és sosincs későn átfordítani a gondolkodást.

Leszögezhetjük bátran – ezt több pszichológiai kutatás is alátámasztotta-, hogy a tanulás, különösen a nyelvtanulás egy érzelmi folyamat. Egész életünkre hatással van a Pygmalion effektus, vagyis
az önmagát beteljesítő jóslat.

A Pygmalion effektus a munkahelyi teljesítményre is igaz. A dicséret, a visszajelzések, a segítség és betanítás, magabiztosabb munkaerőt, jobb teljesítményt hoz. A dicséret önmagában sajnos nem mindig elegendő, ill. igen hosszas és a vezetők számára kimerítő folyamat lehet. Muszáj felnőttkori képzésekkel pótolni a hiányosságokat, növelni a bátorságot és tettrekészséget.

A vállalati képzésekben, ahol már felnőttképzésről van szó, arra kell törekedni, hogy az önbizalom és a magabiztosság szárnyra kelljen. Nincs olyan vállalat ma, amelyik ne gondolkozna a munkavállalói képzésében. Kommunikációs és készségfejlesztő tréningek, szakmai képzések, nyelvi képzések és nyelvi tréningek, mind-mind azt hivatottak pótolni, fejleszteni, amit a gyermekkorban szerzett címkék miatt és a tekintélyelvű oktatási módszerek miatt elveszítettünk. A felnőttképzéssel a munkavállalók motivációja is erősödik, lojalitása az egekbe emelkedik, pusztán attól, hogy  jól érzi magukat és sikerélményük van a munkahelyükön.

A vállalatok szerepe kiemelkedő a képzések terén, a hiányok pótlásában, a motiválható emberek felkarolásában. A felnőttképzők abban tudnak hatalmas segítséget nyújtani, hogy pozitív-felnőtt légkört teremtenek, változatos és testhez álló feladatokat oldanak meg, az erősségekre helyezik a hangsúlyt és nem a gyengeségekre, dicsérnek vagy épp segítenek, rávezetnek, legyen szó akár tréningről, nyelvtanfolyamról vagy egy belső képzésről. Az eredmények kézzel foghatóak lesznek!

Jászberényi-Király Szilvia
felnőttképzési szakértő

Vissza a bejegyzésekhez

Előző post

Zoom gyorstalpaló kezdőknek (és haladóknak)

Egész életünkre hatással van a Pygmalion effektus, vagyis az önmagát beteljesítő jóslat A felnőttképzésben kell átfordítani...