Már mindannyian tudjuk, hogy a Zoom mennyire jól használható megbeszélések, nyelvi képzések során, de vajon mindenki tudja-e, hogy ki és miért hozta létre? Hallottál már a Saasbee-ról? Ha nem, akkor a Zoom-ról már biztosan!  De vajon hogyan kapcsolódik a kettő?  Milyen rejtett funkciói(k) vannak még? Alábbi blogbejegyzésünkből kiderül:

Pár érdekesség a Zoomról:

  1. Majdnem nem Zoom lett a neve: Igen, a Zoom először  Saasbee néven futott. Ha ennél maradnak, akkor ma Saasbee-meetingeink lennének a Zoom-meetingek helyett.
  2. Az utazás iránti utálat hozta létre: A Zoom megalkotója, Eric Yuan annyira nem szeretett hétfőnként beutazni a munkahelyére, hogy arra gondolt, mi lenne, ha úgy tudna valakivel találkozni, hogy nem szükséges emiatt órákat zötykölődnie a vonaton.
  3. Leiratkoztál? Itt egy levél a vezérigazgatótól!: A Zoom kezdeti napjaiban minden leiratkozó kapott egy e-mail-t magától Eric Yuan-tól! Egyszer még meg is gyanúsították, hogy a leveleket nem ő írja, ezért video hívásra invitálta az illetőt.

És akkor pár érdekes funkció:

  1. Válaszd ki te honnan szeretnél prezentálni Az űrből? Egy kukoricaföld közepéről? Csak rajtad áll! Az előre elkészített háttereken kívül te is feltölthetsz bármit, ami tetszik neked.
  2. Ha szeretnéd, rögzítheted is a találkákat: Vissza szeretnéd nézni az órát? Jól jönne még egy kis gyakorlás? Akkor egyszerűen használd az Alt+R billentyűkombinációt, a rögzítés leállításához pedig az Alt+P billentyűkombinációt! MacBook-ról is egyszerűen megoldható ez a művelet: ⌘Cmd+Shift+R a rögzítéshez, a felvétel leállításához pedig ⌘Cmd+Shift+P billentyűket használd!
  3. Mindig elfelejted a találkákat? Van megoldás: Nyugi, nem vagy vele egyedül! A Zoom-megalkotói pont ezért hozták létre az emlékeztető funkciót. Mindössze annyi a dolgod, hogy az alkalmazáson belül menj az Account Managment fülre és pipáld ki az Upcoming Meeting Reminder részt és máris nem fogsz több meetinget kihagyni.

A fentebb leírtak nemcsak abban segítenek, hogy jobban ki tudd használni a Zoom adta lehetőségeket, hanem abban is, hogy akár feldobj egy-egy meetinget, órát pár érdekes információval.  Ugye hogy máris felkészültebben vágsz neki a következő Zoomos órádnak? 🙂

Gajdacsi Liza
Juventus Képzési Központ
juve.hu

Vissza a bejegyzésekhez

Előző post

Nyelvi elsősegély váratlan online helyzetekre

Már mindannyian tudjuk, hogy a Zoom mennyire jól használható megbeszélések, nyelvi képzések során, de vajon mindenki tudja-e, hogy ki és...