Az egyik leghasznosabb, amit tehetünk ebben az otthoni és korlátozott környezetben, ha kihasználjuk a felszabaduló időt arra, hogy feltöltődjünk. Igen, erre ajánljuk mi a legjobb megoldásnak, ha belevetjük magunkat a tanulásba. Sokan nem is gondolják, de bizonyított tény, hogy a tanulás fiatalon tart, vitalizál, önbizalmat növel.

 1. TIPP

Tűzzünk ki célokat magunk elé! Például: blogot fogok olvasni, filmet nézek eredeti nyelven, segítek a gyereknek az angol leckében, nyelvvizsgára készülök. Konkrét céllal a szemünk előtt jobban tudjuk majd erőinket koncentrálni.

2. TIPP

Szánjuk rá az időt! Be kell látni, hogy a nyelv elsajátításához rendszerességre van szükség. A legjobb minden nap elővenni a szavakat, olvasni vagy hallgatni a filmet vagy tananyagot, vagy bármilyen módon kapcsolatba kerülni a nyelvvel. Első lépésként elegendő napi 20 percet kitűzni magunk elé. Ennyi biztosan akad 🙂

 3. TIPP

Győzzük le a kifogásokat! „…a munkahelyi feladatimra kell koncentrálni” „…itthon van az egész család…” „…nincs kivel gyakorolni a beszédet…” „…nem vagyok már 20 éves…” Ha a kifogások helyett időt teremtünk a gyakorlásra, minden bizonnyal jönnek az eredmények is.

  4. TIPP

A beszédkészség úgy fejleszthető, ha a tanult szöveget addig ismételjük, amíg ugyanolyan tempóban tudjuk elmondani, felolvasni, mint magyarul! Legyen az ismétlések száma 16!

Király Szilvia, Juventus Képzési Központ (www.juve.hu)

Vissza a bejegyzésekhez

Előző post

A nyelvtanulás 5 pozitív hatása a munkavégzésre

Az egyik leghasznosabb, amit tehetünk ebben az otthoni és korlátozott környezetben, ha kihasználjuk a felszabaduló időt arra, hogy...