Megdöbbentő számomra az a tény, hogy hallani olyan nyelvoktatási intézményekről, melyek nem becsülik meg a tanáraikat. Ma reggel került a szemem elé egy cikk, amit nagy szomorúsággal olvastam végig (részletekre nem térnék ki, mert nem a negatívumokra szeretném most helyezni a hangsúlyt), és rá kellett jönnöm, hogy mint az élet sok területén, itt is igaz, hogy sokan nem becsülik meg a kezükben lévő értékeket.

Megbecsült tanárok, elégedett tanulók

Ha egy nyelvoktatási intézmény felépítését végignézzük, sok dolgozót látunk, akik által épül-szépül a szervezet: vannak oktatásszervezők, akik a képzéseket, tanfolyamokat szervezik, vannak vezető tanárok és szakmai vezetők, akik a képzések minőségéért, módszertanáért felelnek. De az ő munkájuk mind hiábavaló, ha nincs meg az a személy, aki elmenjen a tanfolyamra, és megtartsa az órát. Név szerint a Tanár. Mert ha nincs nyelvtanár, az oktatásszervező vért izzadhat a tökéletes tanfolyam szervezésével, nem lesz aki oktasson, a szakmai vezető bármennyire alkot innovatív programot, nem lesz, aki átadja a tanulóknak, szóval a tanár nélkülözhetetlen fogaskerék.

A tanulók vele találkoznak, miattuk fognak eljárni az órákra hétről hétre, az őáltala átadott tudás fog a fejükben megmaradni, így az a legfontosabb, hogy a tanárok szakmailag felkészültek, pozitív kisugárzásúak, lendületesek legyenek. Az oktatási intézmény felelőssége, hogy megfelelően motiválja a tanárt megbecsüléssel, továbbképzésekkel és megbízható fizetési rendszerrel és rendszerességgel, aki így felkészülten és energikusan megy órát tartani, sikeres tanulókat, tanfolyamokat hozva magával. A töretlen lelkesedés pedig hosszú távon elégedett tanulókat, ezzel együtt elégedett Partnereket is eredményez az oktatási intézmény számára.

Saját példánkon érzékeljük leginkább, mennyire fontos mindez az odafigyelés, mivel céges
Partnereink az oktatás megbízható minősége miatt választanak minket évről-évre, tanáraink nagy része pedig évek óta velünk tanít bizalommal, felkészülten és lendületesen, mindenki legnagyobb örömére.

Juventus Képzési Központ

Vissza a bejegyzésekhez

Előző post

A kommunikatív az alap

Megdöbbentő számomra az a tény, hogy hallani olyan nyelvoktatási intézményekről, melyek nem becsülik meg a tanáraikat Ma reggel került a...